IMMUNORM
Alkalmazási Javaslat


Ha szervezetünk valamilyen fertőzéssel találkozik akkor természetes védekező rendszerünk, az immunrendszer aktiválódik és igyekszik semlegesíteni a kórokozókat, ezáltal meggátolva súlyosabb kórképek kialakulását.
Fiatalabb korban az immunrendszer aktivitása a legerősebb, de korunk előrehaladtával hatékonysága csökken!
Ez főleg igaz az idős emberekre, akik nem megfelelően táplálkoznak (keveset és nem mindig a megfelelő ételeket fogyasztják), valamint keveset tartózkodnak a szabadban és kerülik az intenzív napsugárzást.
Van két olyan vitamin, amely nagyon fontos az immunrendszer megfelelő működése szempontjából.
Az egyik a C-vitamin, melyet szervezetünk nem tud előállítani, megfelelő mennyiségét a táplálkozással kell biztosítanunk. Ha nem fogyasztunk napi rendszerességgel friss zöldségeket és gyümölcsöket, akkor nagyon könnyen kialakulhat C-vitamin hiány a szervezetünkben és ez gyengíti immunrendszerünket.
A D-vitamint szervezetünk elő tudja állítani, de a bőrben keletkezéséhez napsugárzásra van szükség. Ha a páciens nem megy a napra, mert idős vagy beteg, akkor a D-vitamin hiány veszélye is fennáll és tovább csökken az immunrendszer aktivitása, nagyobb lehetőséget biztosítva a kórokozók kártételének.
A szelén, mint mikroelem szintén fontos szerepet tölt be az immunrendszer működésének normalizálásában és ezt a mikroelemet sem tudja szervezetünk előállítani, a táplálkozással kell biztosítanunk szükséges mennyiségét.
Malnutríció (nem megfelelő táplálkozás) esetén, mely sok esetben jellemző az idősebb emberekre ezek a tápanyag hiányok az immunrendszer működésének és hatékonyságának nagyfokú csökkenését eredményezheti, szabad teret biztosítva a kórokozóknak.
Ha ezzel tablettával rendszeresen kiegészítjük az idős páciensek étrendjét, esetlegesen a kórházban ápolt emberek étrendjét, akkor aktívan hozzájárulhatunk azok immunrendszerének normál működéséhez és hatékonyabban léphetünk fel a fertőzések ellen.
A tablettában található kolin és L-Arginin, mint metil donor és metil acceptor molekulák, pedig javíthatják a szervezet transzmetilációs reakcióinak a lefolyását, mely mechanizmus szintén hatékony a fertőzések kivédésében.
A tabletta szokásos napi adagja napi 2×1 tabletta a reggeli és esti étkezés előtt, bőséges folyadékkal bevéve. Abban az esetben, ha az immunrendszer működése nagyon legyengült, vagy egy fertőzés tünetei már jelentkeznek a napi dózist néhány napra meg is lehet duplázni, az immunrendszer hatékonyabb működésének helyreállítása céljából.
Az étrend-kiegészítő tabletta nem gyógyszer, nem alkalmas betegségek megelőzésére vagy gyógyítására, de a megfelelő orvosi terápia hatékony kiegészítője lehet immunrendszer erősítő hatásának köszönhetően!